Canule

Wanneer fillers zoals Restylane worden gebruikt is het mogelijk om deze onder de huid te spuiten met behulp van een canule.

Wat is een canule?

Een canule lijkt op een naald, maar met twee verschillen;
– de punt is stomp in plaats van scherp
– de opening zit iets opzij van de punt
Daarnaast is een canule meestal langer dan een naald om vanuit één plek een groter gebied van het gezicht te kunnen vullen.

Wat zijn de voordelen van een canule?

Het injecteren met een canule is een goede optie wanneer een gezicht fraaier kan worden gemaakt met het verbeteren van het onderhuids volume. Met name bij het verbeteren van de contour van de wangen is dit heel effectief.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van de canule is dat de kans op blauwe plekken wordt geminimaliseerd. Ook is de behandeling doorgaans minder pijnlijk dan wanneer een naald wordt gebruikt.

In mijn kliniek worden canules voornamelijk gebruikt voor het behandelen van het gezicht met Sculptra.

Wat zijn de nadelen van een canule?

Helaas, voor het verminderen van rimpels, het behandelen van acne-beschadigde huid en het verbeteren van de kaaklijn is het vullen onder de huid niet effectief en kan leiden tot de zogenaamde ‘pillow faces’ die met enige regelmaat in de media verschijnen. Voor het verstevigen van de huid is het toch echt nodig de fillers niet alleen onder de huid, maar met name in de huid zelf te injecteren. Hiervoor is een naald nodig, omdat de canule alleen door zacht weefsel, zoals onderhuids vetweefsel, kan bewegen.