De huid van de hals is van nature kwetsbaar.

Zachte huid

De hals is een gebied waarbij de veroudering van de huid relatief snel zichtbaar is. Enerzijds komt dit omdat de huid hier dun en dus kwetsbaar is. Ook is het een gebied wat veel aan de zon blootgesteld wordt, vaak zonder voldoende bescherming door zonnebrandcrème. De beweeglijkheid van de hals maakt bovendien dat er mechanisch relatief veel aan de huid getrokken wordt, waardoor deze ruimer wordt.

Huidbescherming

Belangrijk voor een verbetering van de huid is een goede bescherming tegen UV stralen met behulp van crème. Zonnebank is niet aan te raden vanwege de verouderende werking op het collageen.

Huidverbetering;
-Botox behandeling van de hals

Soms is de hals mooier te maken door de spier die zich oppervlakkig onder de huid bevindt te verzachten. Met name als er sprake is van duidelijke ‘strengen’ van de kaaklijn naar beneden kan de behandeling met Botuline Toxine erg mooi zijn. Ook is het mogelijk de kaaklijn wat meer contour te geven door deze spier plaatselijk te ontspannen door middel van de zogeheten “Nefertiti Lift”, ontwikkeld door de Zwitserse arts Dr. Phillip Levy.

-Hyaluronzuur in de hals

Bij bepaalde huidcondities, zoals oppervlakkige droogte en verlies van elasticiteit kan de hals worden verbeterd met behulp van hyaluronzuur injecties. Met name Profhilo is vanwege de hoge concentratie puur hyaluronzuur en gelijkmatige verspreiding geschikt om deze delicate huid te verbeteren, eventueel in combinatie met PRP, de behandeling met eigen bloedplaatjes;

-Behandeling met eigen bloedplaatjes

Voor een globale verbetering van de huid van de hals met een betere doorbloeding en meer collageen en elastine aanmaak is het PRP of Personalized Cell Therapy ideaal.