Een duidelijke kaaklijn is bepalend in een mooi gezicht.
Een strakke kaaklijn

Bij jonge gezichten hoort een strakke kaaklijn. Wanner we ouder worden verandert dit. De huid wordt onregelmatiger van stevigheid en ruimer, waardoor de kaaklijn ‘rommeliger’ oogt. Eén van de aspecten van het ‘hangen’ van de wangen wordt optisch verterkt door de plooien onder de mondhoeken (“Zorro-sign”) en midden op de wang, onder de kaak door naar de andere kant (“Party Hat Line”).

Fillers versterken de contouren van de kaaklijn

Met behulp van fillers op basis van hyaluronzuur (zoals Restylane) wordt de huid van de kaaklijn dikker en steviger gemaakt waar de dikte en stevigheid in de loop van de jaren is verminderd. De kaaklijn wordt strakker en ‘rustiger’ van aspect. Ook worden plooien en rimpels die de strakke kaaklijn kunnen onderbreken (Zorro-sign en Party Hat Line) hierdoor behandeld. Met het vervagen van de plooien en de steun aan het gebied onder de mondhoeken vermindert het hangende aspect van de wangen. Indien wenselijk kan deze behandeling direct gecombineerd worden met het herstellen van het volume onder de huid zoals bij de wangen, kaakhoek en mondhoeken. (zie ook ; “Liquid Facelift“). Het herstel van de natuurlijke verhoudingen is hierbij altijd het doel.

Botox vermindert de spierspanning rons de mond

Soms bestaat de neiging rondom de mond te trekken met de spieren waardoor mondhoeken een neerwaartse beweging maken en een ‘ontevreden’ uitstraling geven. Botox kan de balans tussen de spieren die de mondhoeken heffen en de spieren die de mondhoeken doen dalen herstellen, met een rustiger aspect als gevolg.

Operatie of injecties?

De meeste patiënten willen een strakkere kaaklijn zonder een operatie te ondergaan. Vaak is dat maar ten dele mogelijk. Zeker wanneer de veranderingen van de kaaklijn een verruiming van de huid als onderliggende oorzaak hebben. Bespreek met de cosmetisch arts tijdens het consult wat uw wensen zijn en wat u kunt verwachten van de behandeling. Als een operatie (face-lift, mini-lift, S-lift), eventueel in combinatie met fillers, een betere optie is zal dat eerlijk worden geadviseerd en uitgelegd.