Wat is Platelet Rich Plasma of Personalized Cell Therapy?

Het gebruik van de helende kracht van injecties met eigen bloed is al heel oud. De techniek om met bloedplaatjes weefsel te stimuleren is overgewaaid uit de orthopedie en tandheelkunde waarbij de doorbloeding, bijvoorbeeld bij pees-letsels, moest verbeteren om tot een goede genezing te komen. PRP staat voor Platelet Rich Plasma wat zoveel betekent als plaatjes-rijk plasma.

Het materiaal wat wordt gebruikt voor de behandeling bestaat uit het bloedplaatjes bevattende plasma wat uit uw eigen bloed afkomstig is. Dit wordt gedaan door een buisje bloed af te nemen uit uw arm.
Het bloed wordt in een speciale centrifuge geplaatst waarin het plasma met de bloedplaatjes (de PRP) zich scheidt van de witte en rode bloedcellen. In dit plasma laten deze bloedplaatjes actieve groeifactoren los. Het plasma wordt door middel van een dunne naald oppervlakkig in de huid geïnjecteerd. De groeifactoren hebben een helende, (bloedsomloop-) stimulerende en daarmee verjongende werking op de huid.

Verstevigend en hydraterend

De groeifactoren in het plasma stimuleren de doorbloeding en de aanmaak van hyaluronzuur, collageen en elastine in de huid. Vooral collageen zorgt voor stevigheid en werkt daarmee preventief tegen huidveroudering. U krijgt een stralende, strakkere huid. Omdat gebruik wordt gemaakt van bloed gebruiken sommige klinieken het ook wel de spectaculaire naam ‘vampire facelift’.

Gezicht, hals, decolleté, handen

Deze behandeling kan worden gedaan in het gezicht. Maar ook de huid van hals, decolleté en handen kan van deze ingreep profiteren. Het resultaat is na twee weken al zichtbaar en het effect zal gedurende de daaropvolgende weken nog mooier worden.
Alternatieve therapie voor het verbeteren van de huid kan bestaan uit laser, peelings (o.a. TCA), botox of fillerbehandelingen.

Veilig

Omdat u wordt behandeld met lichaamseigen materiaal, is de kans op reacties nihil. Daarnaast vinden veel patiënten het prettig te weten dat er geen vreemde stoffen in hun huid worden geïnjecteerd, maar alleen eigen bloed.

PRP in combinatie met Restylane

Voor een versterkt effect van de PRP behandelingen kan er ook voor worden gekozen het eigen bloedplasma in één sessie samen met Restylane te laten injecteren. Restylane geeft direct een huid verstevigend effect. Tijdens de behandeling zal eerst de Restylane worden geïnjecteerd op de plaatsen en volgens de patronen die de zwakke gedeelten van de huid optimaal reconstrueren. Vervolgens wordt het plasma verspreid in de oppervlakkige onderhuid. Zo wordt het collageen-stimulerende effect van Restylane gericht vergroot door de groeifactoren in het plasma.