Sculptra

Sculptra is een middel wat gebruikt wordt om de stevigheid van de huid te herstellen of te verbeteren. Naarmate we ouder worden verandert te stevigheid en vulling van de huid, deze wordt minder elastisch en vol. Sculptra bestaat uit poly-L-melkzuur (PLLA), wat in een suspensie met water wordt ingespoten onder de huid. In de maanden daaropvolgend zal hierdoor de huid worden gestimuleerd om meer collageen aan te maken. Het gevolg hiervan is een geleidelijke, zachte en langdurige verbetering van de contouren van de wangen en de kaaklijn. Sculptra werkt dus anders dan hyaluronzuur fillers, die meteen resultaat geven en meer geschikt zijn voor het herstel van een onregelmatige vermindering van de huidstevigheid, zoals je die ziet bij rimpels en plooien.

Langdurig

Omdat het verbeterings-proces traag verloopt worden de herhaalbehandelingen liefst pas na 3 maanden gepland, zodat het resultaat van de vorige behandeling goed kan worden beoordeeld. Wanneer het effect voldoende is zijn resultaten tot twee á drie jaar zichtbaar.

Combinatie

Vaak wordt Sculptra gecombineerd met hyaluronzuur fillers, waarbij de Sculptra wordt ingezet om de algehele stevigheid van de huid te verbeteren en de fillers worden gebruikt om specifiek die kwetsbare gebieden of lijnen te corrigeren.