Injecties met botox rond de wenkbrauwen geeft een liftend effect.

Hoogte van de wenkbrauwen

De hoogte van de wenkbrauwen is deels genetisch bepaald. De verhouding tussen de huid boven en onder de ogen is een gegeven. Mannen hebben over het algemeen lager staande wenkbrauwen dan vrouwen. In de loop van de jaren zien we daarbij dat wenkbrauwen lager op het gezicht komen te liggen. Dit komt niet zozeer door de zwaartekracht. De oorzaak van het zakken van de wenkbrauwen zijn de spieren die de wenkbrauwen naar beneden trekken; de fronsspier en de spieren rond de ogen (kraaienpoot-spier).

Balans

Er bestaat in het gezicht altijd een balans tussen de spieren die de wenkbrauwen naar beneden trekken (frons, kraaienpoot-spier) en de spieren die de wenkbrauwen omhoog trekken (voorhoofdsspier).

Wenkbrauwlift met Botox

Bij een Botox-wenkbrauwlift (‘chemical browlift’) worden de spieren die de wenkbrauwen naar beneden trekken in verhouding tot de heffende spieren tijdelijk minder sterk gemaakt met behulp van Botox injecties. Door de veranderde verhoudingen van de spierkrachten rondom de wenkbrauwen zullen deze enkele millimeters, tot meestal circa 5 millimeter, stijgen. Dit geeft een open blik en een verjongend en verfrissend effect.

Wenkbrauwlift met Fillers

In sommige gevallen is de hoogte van de wenkbrauwen (deels) verminderd door afname van het volume onder de huid van het gebied onder de wenkbrauwen. Correctie van dit volume met fillers resulteert in een milde lift van de wenkbrauwen.