Fern Pattern Technique
De injectietechniek bepaalt het resultaat

Wanneer fillers worden geïnjecteerd om de het uiterlijk te verbeteren is het vanzelfsprekend belangrijk om te kiezen voor de beste en veiligste middelen. Essentieel is daarbij dat de fillers bovendien op de mooiste manier worden toegepast. De manier waarop wordt geïnjecteerd bepaalt in grote mate het cosmetische resultaat. Tom van Eijk is de uitvinder van de Fern Pattern Technique, en heeft deze techniek sinds meer dan 15 jaar met succes toegepast en aan duizenden collega’s onderwezen (Tom van Eijk Academy).

Fillers gebruiken zonder te vullen

Bij deze Fern Pattern Technique wordt hyaluronzuur in de lederhuid gebracht waardoor het mogelijk is de huid te verstevigen zonder een onnatuurlijke vulling te geven. In veel gevallen worden lijnen en rimpels namelijk niet veroorzaakt door een gebrek aan volume, maar juist door een gebrek aan stevigheid. Het is dan logisch om de alleen de stevigheid van de huid te verbeteren. Het meest effectieve patroon om lijnen te verminderen heeft de vorm van een varen-blad, vandaar de naam; “Fern Pattern Technique”.

Overal toegepast

Sinds de publicatie over de Fern Pattern Technique in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Journal of Drugs in Dermatology’ is deze techniek over de hele wereld populair geworden en heeft het de manier waarop artsen fillers injecteren veranderd.

Wanneer is het effectief?

Als de huid stevigheid mist, bijvoorbeeld door zon-schade of (oude) acne littekens, of gewoon puur door de tand des tijds, kan de Fern Pattern Technique helpen deze stevigheid weer beter en regelmatiger te maken.

Vaak is een combinatie van stevigheid en volume de beste behandeling voor een gezicht. Dat kan worden bereikt door de dezelfde filler op verschillende dieptes te injecteren.

Collageen aanmaak

Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer Restylane (hyaluronzuur) in de huid wordt geïnjecteerd de cellen van de huid gedurende enkele maanden zelf meer collageen produceren. De stevigheid van de Fern Pattern Technique wordt op deze manier overgenomen door uw eigen collageen. Dit maakt dat de correctie vaak nog jarenlang effectief is.

Behandel regime

Om deze collageen-stimulerende werking optimaal te benutten is vaak een behandel-regime aan te raden. In plaats van een enkele behandeling met veel fillers plannen we om de twee of drie maanden een behandeling met een kleine hoeveelheid. De stevigheid wordt dan in stappen opgebouwd met een heel natuurlijke overgang naar het gewenste correctie niveau. Daarna is een jaarlijkse touch up voldoende.