Drs. T.G.J.  (Tom) van Eijk volgde zijn opleiding tot arts aan de Universiteit van Nijmegen en de Universiteit van Amsterdam, in het Academisch Medisch Centrum. Tijdens zijn studie deed hij onderzoek op de afdeling Experimentele Chirurgie naar de natuurkundige eigenschappen van bio-materialen. Op de afdeling Plastische Chirurgie was hij betrokken bij het onderzoek naar de erfelijkheid van huidaandoeningen.

Uitgebreide chirurgische ervaring deed hij op bij de afdeling Cardio-Thoracale (hart-) Chirurgie in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Daarna was hij gedurende drie jaar verbonden aan de afdeling Plastische Chirurgie in het Amsterdamse Slotervaart ziekenhuis. In deze periode werd hij getraind op het gebied van cosmetische chirurgie en werd zijn interesse in de mogelijkheden van de injectables  zoals Botox en fillers gewekt.

In vijftien jaar tijd heeft hij zich ontwikkeld tot internationaal toonaangevend op het gebied van injectables. Hij bedacht voor Restylane de revolutionaire ‘Fern Pattern techniek‘ en geeft over deze en andere innovatieve technieken workshops aan collega artsen over de gehele wereld. Over de technisch-mechanische mogelijkheden van hyaluronzuur schreef hij twee wetenschappelijke artikelen (Fern Pattern Technique en Lip Tenting Technique) die verschenen in het tijdschrift  ‘Journal of Drugs in Dermatology’ in New York. 

Sinds de oprichting van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) tot en met 2021 is Tom van Eijk hieraan verbonden geweest en actief als CRKBO geregistreerd opleider van artsen (TOM VAN EIJK ACADEMY). 

Als amateur beeldhouwer was Tom zeer vereerd toen zijn bronzen beeld van Rembrandt geselecteerd werd om tentoongesteld te worden in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Interview NRC, door Brenda van Osch

Interview ZOZ, door Tatum Dagelet

crkbo_docent