Subtiele aanpassing van het lipvolume

Lippen vormen een belangrijk onderdeel van ons gezicht en zijn daardoor bepalend voor iemands uitstraling. Smalle lippen kunnen streng of hard overkomen. Helaas heeft niet iedereen van nature mooie volle lippen. Bovendien loopt het volume van de lippen met de jaren terug.

Bovendien kunnen de lippen minder duidelijk van vorm worden of  kunnen er rimpels ontstaan. Lippen opvullen met fillers brengt volume en/of vorm (terug) aan de mond. De meeste dames (en heren) willen een subtiele vergroting van het lipvolume, geen overdreven dikke lippen. Een veelgevraagd detail is de zogenaamde ‘Canine Arc’, een verheven contour ter hoogte van de bovenste hoektanden. Dit geeft een extra aantrekkelijke vorm aan de bovenlip.

Verhouding onderlip en bovenlip

Ook de onderlip komt voor lip vergroting in aanmerking, hoewel deze meestal meer volume heeft dan de bovenlip. Voor een natuurlijk mooi effect is het altijd belangrijk de onderlip voller of even vol te laten (of te maken) in vergelijking met de bovenlip.

Lippen opvullen: veilige en comfortabele behandeling

Vroeger werden lippen gevuld met dierlijk collageen. Dit middel was slechts gedurende drie maanden effectief en kon bij een zeker percentage van de patiënten aanleiding geven tot allergische reacties. Ook siliconen olie is een tijd populair geweest omdat het een permanente vergroting gaf. Helaas bleken de bijwerkingen ook van permanente aard.

Lippen ontspannen met Botuline Toxine: tegen liplijntjes en lip-flip

Het gebruik van spier rond de mond (bij het tuiten van de lippen, zoals bij roken, fluiten of het drinken uit een rietje) kan op den duur ervoor zorgen dat er verticale lijntjes (‘rokerslijntjes’, ‘plooirokje’, ‘barcode’) ontstaan in de huid rond de lippen. Wanneer bij het lichamelijk onderzoek blijkt dat dit bij u het geval is, kan de arts overwegen een beetje botuline toxine te gebruiken om deze spier wat te ontspannen. Dit kan eventueel in combinatie met het behandelen van de huid en dus de lijntjes zelf met fillers.

De -met name op TikTok populaire- behandeling met de fraaie naam “Lip Flip” is eigenlijk hetzelfde; de spier rond de mond wordt met behulp van botuline toxine ontspannen, wat ervoor zorgt dat het lippenrood meer ruimte krijgt en beter zichtbaar wordt, gedurende een aantal maanden.

Natuurlijke balans

Met een lip behandeling kan een subtiele lip-vergroting of een versterking van de contour worden gerealiseerd. Deze twee effecten kunnen los van elkaar of in combinatie worden nagestreefd. Een natuurlijk resultaat is het belangrijkste!

Voor het vullen van de lippen is bijvoorbeeld Emervel Lips uitermate geschikt. Deze gel op basis van hyaluronzuur is soepel en integreert het natuurlijke weefsel daardoor mooi.

Wanneer een versteviging van de contour meer aan de orde is geniet Restylane de voorkeur. Ook deze gel is op basis van hyaluronzuur gemaakt maar in vergelijking tot Emervel is deze beter geschikt voor het herstellen van de contouren of het verminderen van liplijntjes zonder het volume van de lip te vergroten.

Comfortabele verdoving

Het gebied rond de mond is van nature erg gevoelig. Wij vinden het belangrijk dat uw behandeling zo comfortabel mogelijk is. Voor de lippen houdt dat in dat de arts met lokale verdoving de lippen gevoelloos maakt. Een lipvergroting hoeft namelijk echt geen pijn te doen. Ook de verdovingsprikken zijn nauwelijks voelbaar door de speciale techniek die Tom van Eijk hanteert. Mocht u er geen prijs op stellen verdoofd te worden met injecties dan is een voorbehandeling met verdovende crème ook een optie.