Meest uitgevoerde behandeling

De populairste behandeling in de cosmetische geneeskunde is het verzachten van de frons met behulp van Botox. De strenge blik die het gevolg kan zijn van een sterke frons kan ontsierend zijn.

Oorzaken van de fronsrimpels

Elke keer als de fronsspieren zich aanspannen verschijnen er verticale plooien tussen de wenkbrauwen en een horiontale boven de neus. Wanneer de spieren zich ontspannen verdwijnen de lijnen in eerste instantie weer. Als de fronsspieren heel sterk zijn of heel vaak worden aangespannen, of als de conditie van de huid slechter wordt, kunnen de lijnen in de huid zichtbaar blijven.

De frons bepaalt de uitstraling

Het gevolg is een constante ‘boze’ uitdrukking op het gezicht. Het vervelende is dat het gezicht op zo’n moment niet meer uitstraalt wat u voelt.

Informatief consult

De arts zal met u bespreken wat de wensen zijn en een inschatting maken welke oorzaken er aan te wijzen zijn voor uw fronsrimpels.

Behandeling van de fronslijnen

Meestal is een sterke werking van de fronsspieren een belangrijke oorzaak van de lijnen en zal met behulp van Botox de spier tijdelijk minder krachtig worden gemaakt. Wanneer de conditie van de huid ook meespeelt kan het nuttig zijn dit te combineren met huid-verstevigende injecties met een filler.